Voedingscafe slaap

Voedingscafé, Slaap

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/11/2018
19:30 - 22:30

Locatie
praktijk paul odijk

Categorieën


Deze editie van het voedingscafé gaat over ‘Slaap’.  De datum van het voeding café is net na de overgang van zomer naar wintertijd (27-28 oktober).  Veel mensen ervaren minimaal een aantal dagen problemen met deze overgang, of ontwikkelen een ‘ langdurig’ slaapprobleem.

Een kwalitatief goede slaap met de juiste duur is erg belangrijk.  Tekorten in duur of kwaliteit van slaap stappelen ongemerkt op en kunnen het gevolg zijn van veel uiteenlopende ‘ernstige’ gezondheidsproblemen.  Het is een feit dat een dag na deze tijdverschuiving een groei aan cardiovasculaire problemen te zien is. Feiten en ficties over slaap worden door Paul besproken, op basis van de jongste wetenschappelijke onderzoeken en evolutionaire kennis. Welke slaapproblemen zijn er en hoe kan je deze te lijf gaan, allemaal onderwerpen die deze avond worden besproken.

Waarom dromen we levendig over creatieve manieren om je schoonmoeder uit te schakelen en welk mechanisme beschermt haar.  Waarom drinken juist zoveel pubers Redbull en worden dezelfde pubers eerder dommer na een avondje blokken. Waarom weet je niet altijd meer wat je hebt gedroomd en zijn slaapmiddelen een gevaar of juist heilzaam. Wist u dat een uur minder slaap zorgt voor gemiddeld 300 Kcal meer voedingsinname op de volgende dag en dat kinderen nog wel eens positief gediagnostiseerd worden op ADHD omdat dezelfde symptomen ook kunnen ontstaan zijn door slaapproblemen,  Dezelfde medicatie voor behandeling van ADHD kan de slaap tevens ook verslechteren.

Graag zie je op 12 November tegemoet, lekkere orthomoleculaire hapjes en drankjes zijn er natuurlijk ook weer van de partij…..het is geen slaapfeestje.

Groeten Paul Odijk

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie