Interactieve lezing spijsvertering

Van Mond tot Kont, deel 2

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/04/2018
19:15 - 22:15

Locatie
De Linde Soesterberg

Categorieën


Een leerzame tocht door onze mooie voedselmachine.

Op deze tweede avond neemt Paul u mee naar het deel van de spijsvertering vanaf de maag tot aan het donkere archief.

Wist u dat stress zeer bepalend is voor uw spijsvertering. Stress kan de hypotheek, vitamine te kort of een griepje zijn. Ook net voor het sporten eten of al etend voor de buis een spannende wedstrijd bekijken, het lichaam ervaart het allemaal als een vorm van stress. De spijsvertering is een systeem dat functioneert vanuit het rustsysteem en stress door het activeringssysteem. Deze twee systemen werken naast en in het verlengde van elkaar, maar wanneer we deze twee systemen door elkaar heen gebruiken gaat het mis, kwestie van energieverdeling. Aansturing van ons rustsysteem gebeurt zonder ons bewustzijn, wij hoeven niet meerdere keren per dag onze maag te vertellen dat hij maagzuur moet produceren. Het zijn beide complexe systemen waar sensoren, hormonen, evolutie (fabrieksinstellingen) en ons brein (controlestation) onder andere sturing aan geven.
Wanneer we moeten vluchten voor een tijger (stress) en energie nodig hebben om ons bewegingsapparaat en zintuigen op scherp te zetten is het niet handig om te gaan eten of te gaan voortplanten, energieverdelingsprobleem.
Dus stress zet de werking van de slokdarm, maag en productie maagzuur, omzetting van voedsel tot bruikbare stoffen en voortduwen van verteerde voeding naar ons poepgat onder druk.

Wist u dat wanneer u snel uw eten maakt dit ten koste gaat van de opname van voedingstoffen, over de smaak nog niet gesproken. En wist u dat uw darmen ook hersenen hebben en dat de communicatie tussen beide in het voordeel van de darmhersenen zijn. Wist u dat er parasieten zijn die via darmen uw systeem binnendringen en uw man van een vastgeroeste boekhouder tot uw eigen stoere stuntman kan transformeren en wist u dat knetterende windjes een teken is dat u te veel koolhydraten eet.

Prebiotica, probiotica, symbiotica en antibiotica komen tijdens deze avond ook ruimschoots aanbod. Problemen met prikkelbare darm, aambeien, candida tot aan chronische aandoeningen als Crohn en Colitis Ulcerosa.

Kijk voor de agenda van deze avond onder deze link

Meld u aan door invulling van contactformulier.
Graag zie ik u bij deze bijeenkomst tegemoet.

Met smakelijke groet, Paul Odijk

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie